Projekt "Stara šola za nove ideje"

Projekt "Posavske poti prijetnih doživetij - Popotnik"

Projekt "Gozdni sadeži: Vrnitev h koreninam "

Projekt "Motivacijski projekt udejanjanja turističnih potencialov"

Projekt "ECOACT"

Projekt "Posavski ribji krog"

Projekt "Oživimo savske zgodbe"

Projekt "RIS – RAST(IŠČE) sreče"

Projekt "Vsi na plac!"

Projekt "Večgeneracijski center Posavje"

Partnerstvo "Smart Villages"

Delavnica "Krepitev evropske identitete

skozi raznolikost posameznikov"

HiÅ¡a na Magolniku – KTRC Radeče

Hiša na Magolniku

Na prav posebnem prostoru v neokrnjeni naravi, na osamljeni in mirni planoti hribovja Jatna nad Radečami, stoji Hiša na Magolniku. Tu se odmaknjeni od mestnega vrveža predajte veličastni kulisi razgledov, ki jih ponuja Mati narava.

Zeleni prostrani travniki, bujni gozdovi, mehka razgibanost bližnjih gričev in hribov, posejanih z ličnimi podeželskimi vasicami, raznovrstnost rastlinskega in živalskega sveta ter neskončna prostrana tišina kraja predramijo vse vaše čute in občutke in omogočijo, da se vsaj za kratek čas zopet povežete z naravo in s samim seboj.

Hiša na Magolniku je bila nekoč domačija, danes pa je preurejena v izobraževalni center, v katerem s pomočjo raznovrstnih delavnic razvijamo sodobne oblike izobraževanja in gojimo principe vseživljenjskega učenja. Zavedamo se namreč, da naš vsakdanjik pretresajo nenehne in temeljite spremembe, ki nas spodbujajo k usvajanju novih znanj, izkušenj in veščin. Botanična, krajinska, estetska in naravovarstvena vrednost magolniškega prostora pa predstavlja neizmerno množico stvarnih priložnosti za razvijanje celovitega in trajnostno naravnanega turizma.

Center nudi domačno zavetje, ustvarjalno vzdušje in odlično izhodišče za številne aktivnosti. S svojo okolico omogoča udobno počutje, bivanje in delo. V pritličju se nahajata kuhinja in jedilnica za 35 oseb, v srednjem delu so predavalnica in sanitarije, v prijetnem in velikem podstrešnem prostoru pa lahko na udobnih ležiščih prenoči do 25 oseb. Za hišo se razprostira zelena livada, na njej pa lesen, dvignjen prireditveni prostor ter lipa z razvejano, mogočno krošnjo, pod katero lahko izvajate načrtovane aktivnosti.

Zato, spoštovani, prav prisrčno dobrodošli v našo Hišo na Magolniku! S svojimi skupinami preživite pri nas poljubno število dni, si v neokrnjenem naravnem okolju razgibajte telo in duha ali pa se odločite za izvedbo vsebinsko poljubnega tabora, študijskega krožka, delavnice, …

 

Foto galerija Hiša na Magolniku

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien