Projekt "Stara šola za nove ideje"

Projekt "Posavske poti prijetnih doživetij - Popotnik"

Projekt "Gozdni sadeži: Vrnitev h koreninam "

Projekt "Motivacijski projekt udejanjanja turističnih potencialov"

Projekt "ECOACT"

Projekt "Posavski ribji krog"

Projekt "Oživimo savske zgodbe"

Projekt "RIS – RAST(IŠČE) sreče"

Projekt "Vsi na plac!"

Projekt "Večgeneracijski center Posavje"

Partnerstvo "Smart Villages"

Delavnica "Krepitev evropske identitete

skozi raznolikost posameznikov"

Splavarjenje na Savi – KTRC Radeče

Splavarjenje na Savi

Rajžajte z radeškimi splavarji, spoznajte njihove zanimive običaje ter šege.                                                                     Program Splavarjenje na Savi

Po Savi je nekdaj potekal živahen rečni promet. In ker so bile Radeče v tistih časih osrednje pristanišče na Savi, je zgodovina kraja in ljudi tesno povezana s splavarjenjem. Številnim domačinom je namreč ta dejavnost kar 500 let omogočala dostojno preživetje.

Splavarji, ki so opravljali zahteven, a spoštovan poklic, so na svojih flosih prevažali predvsem les. Njihovo delo je bilo nevarno, saj so po Savinji, Savi in Donavi včasih pluli vse tja do Beograda in naprej do Črnega morja. S prihodom železnice je splavarjenje začelo počasi zamirati, kljub temu pa so flosarska tradicija, šege in običaji v teh krajih pustili neizbrisen pečat.

Prijazno vabljeni, da se nam v obdobju od aprila do oktobra pridružite na rajži. S splavom se bomo podali na dveurno vožnjo po Savi in se preko doživete pripovedi in glasbe pobliže spoznali s trdim življenjem splavarjev ter z njihovimi šegavimi navadami. Doživeli boste tudi čisto pravi splavarski krst, šaljiv običaj sprejema zelencev med izkušene flosarje. Program splavarjenja prilagodimo vašim željam, z veseljem pa vam pokažemo še druge znamenitosti našega kraja.

Prisrčno dobrodošli na našem splavu!

Rezervacije in več informacij:
info@ktrc.si ali 03-56-87-941.

Foto galerija Splavarjenje na Savi

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien