Projekt "Stara šola za nove ideje"

Projekt "Posavske poti prijetnih doživetij - Popotnik"

Projekt "Gozdni sadeži: Vrnitev h koreninam "

Projekt "Motivacijski projekt udejanjanja turističnih potencialov"

Projekt "ECOACT"

Projekt "Posavski ribji krog"

Projekt "Oživimo savske zgodbe"

Projekt "RIS – RAST(IŠČE) sreče"

Projekt "Vsi na plac!"

Projekt "Večgeneracijski center Posavje"

Partnerstvo "Smart Villages"

Delavnica "Krepitev evropske identitete

skozi raznolikost posameznikov"

Železni most preko Save – KTRC Radeče

Železni most preko Save

Kovičen most, ki se v enem loku elegantno pne preko Save. Krajevna turistična znamenitost, sprehajalna pot ter prostor za postanek in razmislek.

Zeleno obarvan železni most, zgrajen leta 1894, je viden že na daleč. Pred mestom se v enem samem elegantnem loku pne preko reke Save in privablja radovedne poglede potnikov z vlaka ali s ceste. Danes tehniški spomenik, namenjen le še pešcem in kolesarjem, nekoč pa edina prometna povezava med Štajersko in Kranjsko.

Ob sami izgradnji je bil ta izjemni gradbeno-tehniški dosežek tretji največji most na področju tedanje Avstro-Ogrske, dokončan pa je bil v rekordnih enajstih mesecih. Nima podpornih nosilcev, dolg je 84, širok 6 metrov, njegova nosilnost pa je 12 ton. Celotna konstrukcija je zgrajena iz valjanih železnih profilov, njegova posebnost je tudi, da so vsi spoji med seboj kovičeni. Vozišče je bilo narejeno iz hrastovih plohov.

Ko so v Radečah zgradili nov železobetonski most, je stari most dobil povsem novo vlogo – postal je krajevna turistična znamenitost, sprehajalna pot ter prostor za postanek in razmislek.

 

Foto galerija Železni most

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien