Projekt "Stara šola za nove ideje"

Projekt "Posavske poti prijetnih doživetij - Popotnik"

Projekt "Gozdni sadeži: Vrnitev h koreninam "

Projekt "Motivacijski projekt udejanjanja turističnih potencialov"

Projekt "ECOACT"

Projekt "Posavski ribji krog"

Projekt "Oživimo savske zgodbe"

Projekt "RIS – RAST(IŠČE) sreče"

Projekt "Vsi na plac!"

Projekt "Večgeneracijski center Posavje"

Partnerstvo "Smart Villages"

Delavnica "Krepitev evropske identitete

skozi raznolikost posameznikov"

Učne delavnice – KTRC Radeče

Učne delavnice

 

UČNE DELAVNICE

V Osnovni šoli Marjana Nemca smo pričeli z izvajanjem učnih delavnic. V času jutranjega varstva se naši prostovoljci z učenci srečujejo vsak torek in sredo. Urice učnih delavnic so vedno poučne ter polne zanimivih, včasih presenetljivih informacij. Bistvo našega druženja je učna pomoč učencem, skupaj preverimo naloge, beremo, rešujemo zagonetke, ki se pojavijo pri učenju, ponavljamo snov pred testi itd. Ko šolskih obveznosti ni, se učimo osnov kitajščine. Učimo se pozdravljati, se predstaviti, šteti po kitajsko, hkrati pa izvemo marsikaj novega tudi o kulturi in zgodovini Kitajske.

Posebno pozornost namenjamo temu, da so naše pismenke lično zapisane. Kaligrafija je za Kitajce namreč veliko več kot pa le lepopisje. Je zvrst umetnosti, pri kateri s pomočjo logičnega ustroja pismenk spoznavamo bogato zgodovino kitajske civilizacije. Z različnimi aktivnostmi želimo vzpostaviti družbeno pozitiven odnos do pisanja z roko, umetnosti, ki počasi tone v pozabo. Zavedamo se, da je pisava vsakega posameznika enkratna in neponovljiva ter da spodbuja razvoj številnih motoričnih sposobnosti. Pisanje z roko je bolj osebno in do naslovnika izraža spoštovanje ter naklonjenost.

S koncem šolskega leta smo z delavnicami naredili malce predaha, v šolskem letu 2017/18 pa se z učenci in učenkami zopet srečujemo.

 

Foto galerija Učne delavnice VGC

20171114_073439
20171003_073245
20170607_080232
20170607_075052
20170607_074404
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

 

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien