Projekt "Stara šola za nove ideje"

Projekt "Posavske poti prijetnih doživetij - Popotnik"

Projekt "Gozdni sadeži: Vrnitev h koreninam "

Projekt "Motivacijski projekt udejanjanja turističnih potencialov"

Projekt "ECOACT"

Projekt "Posavski ribji krog"

Projekt "Oživimo savske zgodbe"

Projekt "RIS – RAST(IŠČE) sreče"

Projekt "Vsi na plac!"

Projekt "Večgeneracijski center Posavje"

Partnerstvo "Smart Villages"

Delavnica "Krepitev evropske identitete

skozi raznolikost posameznikov"

Večgeneracijski center Posavje – KTRC Radeče

Večgeneracijski center Posavje

VEÄŒGENERACIJSKI CENTER POSAVJE

 

V projekt Večgeneracijski center Posavje (VGC Posavje), ki poteka v obdobju med letoma 2017 in 2021, je vključenih vseh šest posavskih občin (Bistrica ob Sotli, Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica). Nosilka projekta je Ljudska univerza Krško, v njem pa kot partnerja sodelujeta še Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice ter Družinski inštitut Zaupanje iz Sevnice. Projekt sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropski socialni sklad. Dodatna finančna sredstva bodo prispevale tudi posavske občine same.

V okviru VGC Posavje se povezujemo tudi v občini Radeče. Naš namen je čim bolj združiti lokalno skupnost in sicer s pomočjo takšnega medgeneracijskega sodelovanja, ki bi bilo najbolj učinkovito za vzpostavljanje oziroma širjenje socialne mreže. Brezplačne pestre aktivnosti zagotavljajo pridobivanje uporabnih ter kakovostnih spretnosti in znanj za potrebe dela, pa tudi vsakdanjega življenja pripadnikov izbranih ciljnih skupin na območju naše občine. Ponujene vsebine različnih oblik vseživljenjskega učenja bodo tako pomembno prispevale k dvigu kvalitete življenja vseh vključenih v dejavnosti VGC Posavje – omogočale bodo socialno vključevanje, izobraževanje ter medkulturni in medgeneracijski dialog. V številne preventivne dejavnosti se v občini Radeče vključujejo tudi otroci. Udeležujejo se počitniških aktivnosti, ustvarjalnih delavnic, neformalnega druženja ter podobnih aktivnosti.

 

Več o aktivnostih, ki v okviru projekta VGC Posavje trenutno potekajo v občini Radeče, si poglejte na spodnjih povezavah.

 

UČNE DELAVNICE 

POÄŒITNIÅ KE IGRARIJE DELAVNICI “PRIPRAVA NA ZAPOSLITVENI RAZGOVOR”

***

Na Družinskem inštitutu Zaupanje v Sevnici v drugi polovici marca začenjajo s tretjo izvedbo treninga rahločutnega starševstva. Starši, ki se bodo vključili v trening rahločutnega starševstva, bodo okrepili svoje vzgojne kompetence in razvijali stik z otrokom. Udeležba na treningu je brezplačna, saj ga v okviru programa »Večgeneracijski center Posavje« financirajo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Evropski socialni sklad, Občina Sevnica in generalni sponzor Družinskega inštituta Zaupanje, podjetje HESS. Vljudno vabljeni!

Več informacij: Trening rahločutnega starševstva

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien