O piškotkih

OBVESTILO O PIŠKOTKIH

Naša spletna stran uporablja “piškotke”. To so majhne besedilne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik in nam dajejo podatke o tem, kolikokrat posameznik obišče našo stran in kaj ga zanima v teh obiskih. Poleg tega nam tudi zagotovijo boljše delovanje spletne strani.

Če pogledamo na splošno, spletne strani uporabljajo piškotke, da si zapomnijo uporabnikove nastavitve, si shranijo informacije kot. npr. nakupovalni seznam in dajejo anonimne podatke o obisku spletne strani zunanjim ponudnikom, kot je npr. Google Analytics. Piškotki sami ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi omogočali identifikacijo posameznika , če pa nam te podatke posredujete sami, na primer z registracijo, se ti lahko povežejo s podatki, ki so shranjeni v piškotku. Vedno imate možnost, da piškotke sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, kar lahko spremenite v nastavitvah tako, da računalnik piškotke zavrne ali pa da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani.

Najboljši način, da piškotke zavrnete, je v nastavitvah vašega brskalnika. Kako to narediti v posameznem brskalniku, pa si lahko ogledate tukaj: About Cookies website.

 

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien